De elektrische BMW iX3 is één van de meest gewilde leaseauto’s van dit moment. Dat komt niet alleen vanwege zijn unieke design maar ook door de aanlokkelijke leaseprijs. BMW heeft de al bestaande BMW 3 omgebouwd tot een elektrische versie. In de bodem van de iX3 ligt een accupakket van slechts 73.8 kWh nettovermogen met een actieradius van 459 kilometer. De BMW iX3 is achterwiel aangedreven en de stilte en het gemak van de elektrisch aandrijflijn zijn buitengewoon prettig. Een tweede elektromotor wordt absoluut niet gemist. De iX3 gaat slim om met zijn energiemanagement want door de pook van de transmissie iets naar links te verzetten kun je zo overschakelen naar maximaal recupereren (herwinnen) en komt de iX3 zonder gebruik te maken van het rempedaal tot stilstand. De BMW blijft comfortabel in de praktijk en dat zelfs in de sportstand.

Een 5-deurs compacte SUV

De elektrische BMW iX3 is een 5-deurs SUV met een ruim interieur. Enkele gegevens van de BMW iX3: LxBxH 4734 x 1891 x 1668 mm, gewicht 2160 kg, laadvermogen 565 kg, trekvermogen geremd/ongeremd 750 kg, maximum snelheid 180 km per uur en een stroomverbruik van 18,5 kWh per uur. De actieradius is ongeveer 460 kilometer. De BMW iX3 doet niet onder met zijn materialen en afwerking voor andere BMW’s en zowel het fysieke gedeelte als het iDrive systeem werken buitengewoon prettig. Bij een snellaadpaal heeft de BMW iX3 30 minuten nodig om tot 80% op te laden. De vanaf prijs is € 71.000. Ga je de BMW ix3 zakelijk leasen dan valt deze in het hoge segment voor de bijtelling. Je betaalt in 2021 12% bijtelling over de eerste € 40.000,= en over het resterende bedrag betaal je 22% bijtelling.

Voordelen van zakelijk een elektrische BMW iX3 leasen

Zoals gezegd hoef je voor de eerst € 40.000,- maar 12% bijtelling te betalen. Voor het bedrag dat boven die € 40.000 – uitkomt, betaal je net zoveel bijtelling (22%) als je bij een benzine of diesel auto zou moeten betalen. Als je geen gebruik maakt van je zakelijke auto voor privéritten en je houdt een rittenregistratie bij, dan hoef je helemaal geen bijtelling te betalen. De bijtelling gaat in op het moment van aanschaf van de auto en is gedurende het hele contract geldig tot een maximum van 5 jaar.

Meer weten?

Wil je meer weten over zakelijk lease, over het zakelijk leasen van de BMW iX3 of over een leasecontract? Kijk dan eens op de website van elektrischeautolease.nl. Zij hebben, samen met leasepartner LeaseCompany, inmiddels meer dan 10 jaar ervaring met elektrische autolease en geven je absoluut onafhankelijk lease-advies. Ze weten welke elektrische auto je het beste kunt leasen en waar. Ze helpen je met het lezen en uitleggen van de kleine lettertjes van het leasecontract.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *